När du har tinat fisk är det viktigt att hantera och förvara de på rätt sätt. Vi på Kustfisk går därför igenom tips nedanför om hållbarhet och förvaring av tinad fisk.
Hållbarhet av tinad fisk i kylen
Enligt Livsmedelverkets rekommendationer bör tinad fisk förvaras i kylskåp och ätas inom 1-2 dagar. Fisk är en känslig livsmedelsprodukt som snabbt kan försämras om den inte förvaras korrekt. Det är därför viktigt att hålla kylskåpets temperatur på högst 4°C.
Det finns några olika tips för förvaringen av fisken i kylen. Håll alltid kylskåpet vid en stabil temperatur på 4°C eller lägre för att förlänga fiskens hållbarhet. Använd en lufttät förpackning exempel en lufttät behållare eller lägg över en plastfilm för att förvara fisken. Slutligen är placeringen av fisken också viktig. Lägg fisken längst ner i kylskåpet då det oftast är den kallaste platsen.
Hur ser man att en fisk är dålig?
Skulle det inträffa att fisk blivit dålig av okända faktorer så finns det några tydliga sätt att märka det på. Nedan går vi igenom och beskriver hur man märker att en fisk är dålig.
Vårt luktsinne är det absolut bästa sättet att avgöra om en fisk är dålig eller inte. Luktar det dåligt och surt eller att den ser torr och nästan bränd ut så är fisken dålig och bör inte ätas. Om fisken dessutom ser missfärgad ut eller känns alldeles för slapp bör fisken inte heller ätas.